Slambuc kanál
Cikkszám: | 111491 |
Átlagos értékelés: | (1) |
Slambuc kanál 1.osztályú Magyar termék. Méretei: Hossza: 40cm Anyaga: Nikelezett Acél
A slambuc többféleképpen is készíthető, melyhez az alábbiak adnak segítséget: A szalonnát apró kockára vágjuk, kisütjük és a pörcöt kiszedjük. A zsiradékban az apróra tördelt lebbencstésztát barnára pirítjuk majd kivesszük a bográcsból. Van olyan recept, mely szerint a tésztát megfonnyasztott hagyma után tesszük az ételhez. A kockára vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát a megmaradt zsiradékon megfonnyasztjuk, megszórjuk a pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, beletesszük a meghámozott, karikára vágott krumplit, és azonnal felengedjük annyi vízzel, hogy a krumplit épp csak ellepje. A krumplit megfőzzük majd hozzátesszük a pirított tésztát, a szalonnabőrt, a paradicsomot és sóval, esetleg borssal és erőspaprikával fűszerezzük és van aki apró karikára vágott kolbásszal is ízesíti. Innentől kezdve már nem keverjük, hanem a bogrács forgatásával fordítjuk. A népszokás úgy tartja, hogy harminckétszer kell megforgatni a bográcsot, akkor lesz benne tökéletes a slambuc. Felforralás után lassú tűzön főzzük, míg a krumpli és a tészta megpuhul, és az egész levet felissza. Azon forrón ráhintjük a félretett tepertőt, és a bográcsban tálaljuk. Kínálhatunk hozzá paprikát, paradicsomot, hagymát. A jellegzetes ízét, a lassú tűzön átforgatva lepirítás, vagyis a pörzs anyag adja. |
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Szállítási díj: | 1.090 Ft |
|
Leírás
Slambuc kanál
1.osztályú Magyar termék.
Méretei:
Fej : 6.7cm
Hossza: 40cm
A slambuc többféleképpen is készíthető, melyhez az alábbiak adnak segítséget:
A szalonnát apró kockára vágjuk, kisütjük és a pörcöt kiszedjük. A zsiradékban az apróra tördelt lebbencstésztát barnára pirítjuk majd kivesszük a bográcsból. Van olyan recept, mely szerint a tésztát megfonnyasztott hagyma után tesszük az ételhez. A kockára vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát a megmaradt zsiradékon megfonnyasztjuk, megszórjuk a pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, beletesszük a meghámozott, karikára vágott krumplit, és azonnal felengedjük annyi vízzel, hogy a krumplit épp csak ellepje. A krumplit megfőzzük majd hozzátesszük a pirított tésztát, a szalonnabőrt, a paradicsomot és sóval, esetleg borssal és erőspaprikával fűszerezzük és van aki apró karikára vágott kolbásszal is ízesíti. Innentől kezdve már nem keverjük, hanem a bogrács forgatásával fordítjuk. A népszokás úgy tartja, hogy harminckétszer kell megforgatni a bográcsot, akkor lesz benne tökéletes a slambuc. Felforralás után lassú tűzön főzzük, míg a krumpli és a tészta megpuhul, és az egész levet felissza. Azon forrón ráhintjük a félretett tepertőt, és a bográcsban tálaljuk. Kínálhatunk hozzá paprikát, paradicsomot, hagymát. A jellegzetes ízét, a lassú tűzön átforgatva lepirítás, vagyis a pörzs anyag adja.
Leírás és Paraméterek
Slambuc kanál
1.osztályú Magyar termék.
Méretei:
Fej : 6.7cm
Hossza: 40cm
A slambuc többféleképpen is készíthető, melyhez az alábbiak adnak segítséget:
A szalonnát apró kockára vágjuk, kisütjük és a pörcöt kiszedjük. A zsiradékban az apróra tördelt lebbencstésztát barnára pirítjuk majd kivesszük a bográcsból. Van olyan recept, mely szerint a tésztát megfonnyasztott hagyma után tesszük az ételhez. A kockára vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát a megmaradt zsiradékon megfonnyasztjuk, megszórjuk a pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, beletesszük a meghámozott, karikára vágott krumplit, és azonnal felengedjük annyi vízzel, hogy a krumplit épp csak ellepje. A krumplit megfőzzük majd hozzátesszük a pirított tésztát, a szalonnabőrt, a paradicsomot és sóval, esetleg borssal és erőspaprikával fűszerezzük és van aki apró karikára vágott kolbásszal is ízesíti. Innentől kezdve már nem keverjük, hanem a bogrács forgatásával fordítjuk. A népszokás úgy tartja, hogy harminckétszer kell megforgatni a bográcsot, akkor lesz benne tökéletes a slambuc. Felforralás után lassú tűzön főzzük, míg a krumpli és a tészta megpuhul, és az egész levet felissza. Azon forrón ráhintjük a félretett tepertőt, és a bográcsban tálaljuk. Kínálhatunk hozzá paprikát, paradicsomot, hagymát. A jellegzetes ízét, a lassú tűzön átforgatva lepirítás, vagyis a pörzs anyag adja.
Vélemények
Külön köszönet a korrekt és pontos szállítás miatt!