Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36-70-546-6632

MÁZAS CSERÉPEDÉNY 4 LITERES

Ár:
12.638 Ft (9.952 Ft + ÁFA)
Cikkszám: RMN50701
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Káposztafőző cserépedény

1.osztályú termék.

Méretei:

13.5cm x 30cm

Űrtartalma: 5.liter

Termékeink élelmiszer elkészítéséhez engedélyezett anyagból készülnek.

Filterezett fazekas agyad kézi korongozással, elektromos kemencében történő égetés révén nyert termék.

A káposztafőző cserépedény egyedi kézzel készül, így a virágmintában minimális eltérés előfordulhat!

Használata:

Az edényt használat előtt vízzel öblítjük, egy órás áztatás mázas, nem mázas  esetben is csak jótékony hatással lehet.

Sütőben való főzésre alkalmas. Nyílt lángon való használat esetén védjük az edényt fém vagy kerámia alátéttel.

Tisztítás, tárolás:

Mosogatószer mentes meleg vízzel történik,melyet szárítás követ. Szellős helyen,fedetlenül tároljuk.

Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 1.090 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Káposztafőző cserépedény 8literes Káposztafőző cserépedény 8literes
17.123 Ft

Gulyástál szett / 4+1 darabos (2.O.) Gulyástál szett / 4+1 darabos (2.O.)
9.074 Ft
Káposztafőző cserépedény 6.5 liter Káposztafőző cserépedény 6.5 liter
15.744 Ft
Káposztafőző cserépedény 9literes Káposztafőző cserépedény 9literes
17.123 Ft
Káposztafőző cserépedény 10.5literes Káposztafőző cserépedény 10.5literes
19.539 Ft
Káposztafőző cserépedény 5 literes Káposztafőző cserépedény 5 literes
14.823 Ft
Mázas agyag római tál 6liter Mázas agyag római tál 6liter
19.424 Ft
Káposztafőző 4 literes Káposztafőző 4 literes
6.888 Ft
Menny.:db

Leírás


KONYHAI FORTÉLYOK, HÁZTARTÁSI ÖTLETEK, JÓ TUDNI...
A cserépedény sütőtálban az ételeket külön zsiradék hozzáadása nélkül párolhatjuk, főzhetjük-süthetjük meg. A vízben megáztatott cserép pórusaiból a hő hatására kiáramló gőz puhítja meg a belerakott nyersanyagot. A cserépedényben készült ételek íze a lehető legjobb, hiszen a hosszú párolási-sütési folyamat alatt bőven van idő arra, hogy jól összeérjenek a különféle ízű nyersanyagok. A tál tetejét ezért nem szabad nyitogatni, nehogy a gőz idő előtt (tehát az étel puhulása előtt) elillanjon.
Hogyan használjuk a cserépedényt? Kizárólag sütőben. Nyílt lángra vagy főzőlapra tenni nem szabad. * Használat előtt mindig áztassuk be, majd a recept szerint rakjuk bele az alapanyagokat. * Csak hideg sütőbe szabad betenni, különben elpattanhat. Fokozatosan kapcsoljunk feljebb, a kellő hőmérsékletig, hogy az edény ne egyszerre melegedjen fel. * Az általános sütési hőmérséklet 200-220 °C fok, ami a gázsütő 4-5-ös fokozatának felel meg. * Lefedéshez ne használjunk alufóliát, a tál teteje tökéletesen megfelel, nem záródik szorosan, hogy a fölösleges gőz el tudjon távozni. * Ha azt szeretnénk, hogy az étel teteje szépen megpiruljon, a sütés befejezése előtt 15-20 perccel vegyük le a fedelét. * Főzés vagy párolás közben soha ne hideg vagy forró vizet öntsünk a tálba, mindig csak langyosat. * A sütőből kivett forró edényt ne tegyük hideg kőre vagy alátétre, mert szétpattanhat. * Használat után forró vízzel mossuk ki, ha szükséges, használhatunk egy kis mosogatószert, de utána alaposan öblítsük ki. Súrolószert ne használjunk a tisztításához, mert eltömíti a pórusait, inkább dörzsi szivaccsal vagy kefével mossuk tisztára.
 
mindegyikéhez.
 
HOGYAN TISZTÍTSUK A CSERÉPEDÉNYT?
1. Főzés után hagyjuk a cserépedényt kihűlni, majd néhány percre áztassuk meleg vízbe. 2. Szórjunk rá egy evőkanál sót. A cserépedény pórusaiba ugyanis a mosogatószerek beivódnak, majd ezt az ízt főzéskor átadják az ételeknek. 3. Az edényt keféljük át erős szálú kefével, hogy az esetleges ételmaradékokat eltávolítsuk. 4. Langyos vízzel öblítsük ki alaposan, majd hagyjuk teljesen megszáradni. Száradás közben szájával lefelé fordítsuk, hogy még véletlenül se deformálódjon. 5. Ajánlatos legalább két cserépedényt tartanunk, hogy a hal- és az egyéb húsételeket másikban készíthessük el, nehogy átvegyék egymás ízét. Ha erre még sincs lehetőségünk, negyedliterenként tegyünk három evőkanál szódabikarbónát a vízbe, és áztassuk benne 15 percig a tálat.
 
HOGYAN KELL HASZNÁLNI A CSERÉPEDÉNYT, HOGY NE REPEDJEN SZÉT?
Egyik tanács: minden használat előtt áztassuk be hideg vízbe, az alját és a tetejét is! A legcélszerűbb, ha a kitisztított mosogató medencébe vizet öntünk, belemerítjük a cserépedény mindkét részét, és legalább háromnegyed óráig benne hagyjuk. Azalatt a cserép pórusai beszívják a megfelelő mennyiségű vizet. Ezután a tálat vegyük ki a vízből és csöpögtessük le! Ezt a műveletet minden használat előtt meg kell ismételni, de később már elég fél óra is. A másik tanács: a megtöltött tálat mindig hideg sütőbe tegyük! Ezután szabad begyújtani! 15 percig csak takaréklángon süssünk, később egy kicsivel erősebbre állíthatjuk a hőfokot. Újabb 15 perc után már közepes erősségen süthetünk. Magasabb fokot (lehetőleg) ne használjunk!
 
utolsó tíz percében vegyük le.
A párolás lényege: A cserépedények a következőképpen működnek: a laza, porózus szerkezetű agyag pórusai a megnedvesítés, illetve beáztatás közben jelentős mennyiségű vizet vesznek fel. A felmelegedés közben lassacskán gőzréteg képződik - méghozzá nemcsak a sütőben, hanem az edény körül és annak belsejében is. A párolódó ételt valóságos gőzsipka veszi körül, így nem lesz túl száraz, és nem is ég oda, hiszen saját levében fő. A kis rés a római tál két része között szabályozza a nyomást, és lehetővé teszi, hogy a fölösleges gőz eltávozzon.
 
AMIT A CSERÉPTÁL HASZNÁLATÁRÓL JÓ TUDNI
 
* A cseréptálat használat előtt legalább fél órára be kell áztatni hideg vízbe (a fedelét is!) úgy, hogy a víz egészen ellepje, és behatolhasson nyitott pórusaiba. A meleg sütőben a víz majd lassan gőzzé alakul át, és megakadályozza, hogy a tálban lévő étel kiszáradjon vagy megégjen.
* A tálat mindig hideg sütőbe, az alsó vagy a középső bordamagasságra állított rácsra helyezzük. és az előírt hőmérsékletre felmelegítjük (ne használjuk a légkeveréses programot, mert kiszárítja a tálat!).
* A sütőből "érkező" tál hihetetlenül forró, ezért vastag konyhai kesztyűvel fogjuk meg. Tanácsos vágódeszkára vagy többszörösen összehajtogatott konyharuhára helyezni, mert hideg felületen azonnal elreped. Ugyanebből az okból hideg folyadékot sem szabad a forró tálba önteni.
* Ha a tálban lepirult-odakapott az étel, néhány órára áztassuk be langyos vízbe, azután mosogatószer nélkül, forró vízzel, erre a célra használt kefével mossuk el - vigyázat, pórusai magukba szívják a mosogatószert, majd visszajuttatják az ételbe.
* Használhatjuk mikrohullámú sütőben is, szép barnára sül benne az étel, de ez esetben nem szabad előre beáztatni a tálat, mert "szétrobban".

Leírás és Paraméterek


KONYHAI FORTÉLYOK, HÁZTARTÁSI ÖTLETEK, JÓ TUDNI...
A cserépedény sütőtálban az ételeket külön zsiradék hozzáadása nélkül párolhatjuk, főzhetjük-süthetjük meg. A vízben megáztatott cserép pórusaiból a hő hatására kiáramló gőz puhítja meg a belerakott nyersanyagot. A cserépedényben készült ételek íze a lehető legjobb, hiszen a hosszú párolási-sütési folyamat alatt bőven van idő arra, hogy jól összeérjenek a különféle ízű nyersanyagok. A tál tetejét ezért nem szabad nyitogatni, nehogy a gőz idő előtt (tehát az étel puhulása előtt) elillanjon.
Hogyan használjuk a cserépedényt? Kizárólag sütőben. Nyílt lángra vagy főzőlapra tenni nem szabad. * Használat előtt mindig áztassuk be, majd a recept szerint rakjuk bele az alapanyagokat. * Csak hideg sütőbe szabad betenni, különben elpattanhat. Fokozatosan kapcsoljunk feljebb, a kellő hőmérsékletig, hogy az edény ne egyszerre melegedjen fel. * Az általános sütési hőmérséklet 200-220 °C fok, ami a gázsütő 4-5-ös fokozatának felel meg. * Lefedéshez ne használjunk alufóliát, a tál teteje tökéletesen megfelel, nem záródik szorosan, hogy a fölösleges gőz el tudjon távozni. * Ha azt szeretnénk, hogy az étel teteje szépen megpiruljon, a sütés befejezése előtt 15-20 perccel vegyük le a fedelét. * Főzés vagy párolás közben soha ne hideg vagy forró vizet öntsünk a tálba, mindig csak langyosat. * A sütőből kivett forró edényt ne tegyük hideg kőre vagy alátétre, mert szétpattanhat. * Használat után forró vízzel mossuk ki, ha szükséges, használhatunk egy kis mosogatószert, de utána alaposan öblítsük ki. Súrolószert ne használjunk a tisztításához, mert eltömíti a pórusait, inkább dörzsi szivaccsal vagy kefével mossuk tisztára.
 
mindegyikéhez.
 
HOGYAN TISZTÍTSUK A CSERÉPEDÉNYT?
1. Főzés után hagyjuk a cserépedényt kihűlni, majd néhány percre áztassuk meleg vízbe. 2. Szórjunk rá egy evőkanál sót. A cserépedény pórusaiba ugyanis a mosogatószerek beivódnak, majd ezt az ízt főzéskor átadják az ételeknek. 3. Az edényt keféljük át erős szálú kefével, hogy az esetleges ételmaradékokat eltávolítsuk. 4. Langyos vízzel öblítsük ki alaposan, majd hagyjuk teljesen megszáradni. Száradás közben szájával lefelé fordítsuk, hogy még véletlenül se deformálódjon. 5. Ajánlatos legalább két cserépedényt tartanunk, hogy a hal- és az egyéb húsételeket másikban készíthessük el, nehogy átvegyék egymás ízét. Ha erre még sincs lehetőségünk, negyedliterenként tegyünk három evőkanál szódabikarbónát a vízbe, és áztassuk benne 15 percig a tálat.
 
HOGYAN KELL HASZNÁLNI A CSERÉPEDÉNYT, HOGY NE REPEDJEN SZÉT?
Egyik tanács: minden használat előtt áztassuk be hideg vízbe, az alját és a tetejét is! A legcélszerűbb, ha a kitisztított mosogató medencébe vizet öntünk, belemerítjük a cserépedény mindkét részét, és legalább háromnegyed óráig benne hagyjuk. Azalatt a cserép pórusai beszívják a megfelelő mennyiségű vizet. Ezután a tálat vegyük ki a vízből és csöpögtessük le! Ezt a műveletet minden használat előtt meg kell ismételni, de később már elég fél óra is. A másik tanács: a megtöltött tálat mindig hideg sütőbe tegyük! Ezután szabad begyújtani! 15 percig csak takaréklángon süssünk, később egy kicsivel erősebbre állíthatjuk a hőfokot. Újabb 15 perc után már közepes erősségen süthetünk. Magasabb fokot (lehetőleg) ne használjunk!
 
utolsó tíz percében vegyük le.
A párolás lényege: A cserépedények a következőképpen működnek: a laza, porózus szerkezetű agyag pórusai a megnedvesítés, illetve beáztatás közben jelentős mennyiségű vizet vesznek fel. A felmelegedés közben lassacskán gőzréteg képződik - méghozzá nemcsak a sütőben, hanem az edény körül és annak belsejében is. A párolódó ételt valóságos gőzsipka veszi körül, így nem lesz túl száraz, és nem is ég oda, hiszen saját levében fő. A kis rés a római tál két része között szabályozza a nyomást, és lehetővé teszi, hogy a fölösleges gőz eltávozzon.
 
AMIT A CSERÉPTÁL HASZNÁLATÁRÓL JÓ TUDNI
 
* A cseréptálat használat előtt legalább fél órára be kell áztatni hideg vízbe (a fedelét is!) úgy, hogy a víz egészen ellepje, és behatolhasson nyitott pórusaiba. A meleg sütőben a víz majd lassan gőzzé alakul át, és megakadályozza, hogy a tálban lévő étel kiszáradjon vagy megégjen.
* A tálat mindig hideg sütőbe, az alsó vagy a középső bordamagasságra állított rácsra helyezzük. és az előírt hőmérsékletre felmelegítjük (ne használjuk a légkeveréses programot, mert kiszárítja a tálat!).
* A sütőből "érkező" tál hihetetlenül forró, ezért vastag konyhai kesztyűvel fogjuk meg. Tanácsos vágódeszkára vagy többszörösen összehajtogatott konyharuhára helyezni, mert hideg felületen azonnal elreped. Ugyanebből az okból hideg folyadékot sem szabad a forró tálba önteni.
* Ha a tálban lepirult-odakapott az étel, néhány órára áztassuk be langyos vízbe, azután mosogatószer nélkül, forró vízzel, erre a célra használt kefével mossuk el - vigyázat, pórusai magukba szívják a mosogatószert, majd visszajuttatják az ételbe.
* Használhatjuk mikrohullámú sütőben is, szép barnára sül benne az étel, de ez esetben nem szabad előre beáztatni a tálat, mert "szétrobban".

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Telefon:+36-70-546-6632

Elérhetõségek