Rózsafánk készítő
Cikkszám: | ITA15357 |
Átlagos értékelés: | (2) |
Rózsafánk sütő Anyaga: rozsdamentes acél, fa |
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Szállítási díj: | 1.090 Ft |
|
Leírás
Rózsafánk sütő
Anyaga: rozsdamentes acél, fa
Mérete: 15 cm átmérőjű és 2,1 cm magas a forma, 27 cm hosszú a nyele, 46 cm a teljes hossza
Súlya: 238 g
Tisztítása: meleg mosogatószeres vízzel mossa el, öblítse le. Ne használjon karcosodást okozó szereket és eszközöket.
Hozzávalók / kb. 20 adagra
500 ml tej
5 egész tojás
3 ek cukor
1 csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
liszt
napraforgó olaj és egy evőkanál zsír a sütéshez
Tetejére porcukor
Hasznos tudnivalók:
Sűrűbb tészta esetén puhább, hígabb tésztánál ropogósabb lesz a sütemény. Az olajból kiszedve kéztörlő papírra rakjuk, hogy a felesleges olajat/zsírt felszívja a süteményről! A sütés közben elhasználódott olajat pótolni kell.
Elkészítése:
A tojásokat tálba ütjük, és összekeverjük a cukorral. Apránként hozzáadjuk a tejet és annyi lisztet, hogy a palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk, plusz a sót és a szódabikarbónát is hozzá adhatjuk! ( ha nem sikerült csomómentesre kevernünk, akkor szűrőn átszűrjük )
Egy lábasba fél liter olajat és egy evőkanál zsírt beleteszünk, átmelegítjük, a rózsafánk sütőformát belehelyezzük. Amikor már minden felforrósodott akkor a forró sütőformát a tésztába mártjuk! Vigyázzunk, hogy ne merüljön bele mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény! 2-3 mm-ert hagyjunk szabadon a tetején, majd a forró olajba helyezzük vissza. Hirtelen átsül körülbelül 30 másodperc. Közben kicsit megrázogatjuk, majd az olajat lecsöpögtetjük róla és egy villa segítségével lehúzva tálcára helyezzük. Amikor az összes rózsafánk kisült, porcukorral gazdagon megszórva tálaljuk!
Jó étvágyat kívánunk!
Leírás és Paraméterek
Rózsafánk sütő
Anyaga: rozsdamentes acél, fa
Mérete: 15 cm átmérőjű és 2,1 cm magas a forma, 27 cm hosszú a nyele, 46 cm a teljes hossza
Súlya: 238 g
Tisztítása: meleg mosogatószeres vízzel mossa el, öblítse le. Ne használjon karcosodást okozó szereket és eszközöket.
Hozzávalók / kb. 20 adagra
500 ml tej
5 egész tojás
3 ek cukor
1 csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
liszt
napraforgó olaj és egy evőkanál zsír a sütéshez
Tetejére porcukor
Hasznos tudnivalók:
Sűrűbb tészta esetén puhább, hígabb tésztánál ropogósabb lesz a sütemény. Az olajból kiszedve kéztörlő papírra rakjuk, hogy a felesleges olajat/zsírt felszívja a süteményről! A sütés közben elhasználódott olajat pótolni kell.
Elkészítése:
A tojásokat tálba ütjük, és összekeverjük a cukorral. Apránként hozzáadjuk a tejet és annyi lisztet, hogy a palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk, plusz a sót és a szódabikarbónát is hozzá adhatjuk! ( ha nem sikerült csomómentesre kevernünk, akkor szűrőn átszűrjük )
Egy lábasba fél liter olajat és egy evőkanál zsírt beleteszünk, átmelegítjük, a rózsafánk sütőformát belehelyezzük. Amikor már minden felforrósodott akkor a forró sütőformát a tésztába mártjuk! Vigyázzunk, hogy ne merüljön bele mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény! 2-3 mm-ert hagyjunk szabadon a tetején, majd a forró olajba helyezzük vissza. Hirtelen átsül körülbelül 30 másodperc. Közben kicsit megrázogatjuk, majd az olajat lecsöpögtetjük róla és egy villa segítségével lehúzva tálcára helyezzük. Amikor az összes rózsafánk kisült, porcukorral gazdagon megszórva tálaljuk!
Jó étvágyat kívánunk!