NYELES CSILLAG MINTÁS SODRÓFA
Cikkszám: | VIVA00010 |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Csillag mintás nyeles sodrófa, tészta,fondant,keksz dekorálásához Anyaga: fém és fa Mintázáshoz karácsonyi sütirecept: Hozzávalók: 50 dkg liszt 20 dkg kristálycukor 30 dkg sós vaj Elkészítése: 1. Keverd habosra a cukrot a vajjal. 2. Adj hozzá lisztet és a robotgép segítségével/gyors kézmozdulatokkal gyúrj belőle egynemű tésztát. 3. Csomagold folpackba és tedd a hűtőbe minimum 1-2 órára. 4. Vedd ki a hűtőből a nyers tésztát. 5. Alaposan lisztezett felületen nyújtsd ki 2-3 milliméter vastagra a tésztát és erőteljes mozdulatokkal mintázd meg a mintás sodrófával. 6. Sütőpapírral bélelj ki két sütőlemezt, helyezd rá a kekszeket és tedd vissza 10 percre a hűtőbe. 7. Melegítsd elő a sütőt 180°C fokra. 8. Vedd elő a sütőlemezeket a hűtőből és tedd be sülni a süteményeket. 9. Süsd készre őket 20 perc alatt, amíg éppen világosra nem sülnek. Ajánlatos több adagban nyújtani a tésztát, mert kisebb darabbal könnyebb lesz dolgoznod. Ha nincs otthon sós vaj, a nyers tésztához adj kb. egy kiskanál finom szemcsés sót. Sótlan vajjal készítve kiváló alaptésztát fogsz kapni, amelyet bátran variálhatsz aromás őrölt fűszerekkel, mint pl.: vanília, fahéj, kardamom, gyömbér, fahéj stb. Gasztroajándéknak tökéletes csokis kekszet is készíthetsz belőle egyszerűen: a kekszek nem mintás felét mártsd vízgőz felett olvasztott, kevés étolajjal kevert csokoládéba és sütőpapíron hagyd megszáradni. |
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Szállítási díj: | 1.090 Ft |
|
Leírás
Csillag mintás nyeles sodrófa, tészta,fondant,keksz dekorálásához
Anyaga: fém és fa
A nyújtófa teljes mérete: 150 mm × 175 mm
A henger méretei:
- Szélessége: 140 mm
- Átmérője: 40 mm
Tisztításához használjunk kefét, amennyiben szükséges kevés vízzel és mosogatószerrel.
Fontos, hogy minden esetben alaposan szárítsuk meg.
Mosogatógépbe tilos a tisztítása!
Mintázáshoz karácsonyi sütirecept:
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
30 dkg sós vaj
Elkészítése:
1. Keverd habosra a cukrot a vajjal.
2. Adj hozzá lisztet és a robotgép segítségével/gyors kézmozdulatokkal gyúrj belőle egynemű tésztát.
3. Csomagold folpackba és tedd a hűtőbe minimum 1-2 órára.
4. Vedd ki a hűtőből a nyers tésztát.
5. Alaposan lisztezett felületen nyújtsd ki 2-3 milliméter vastagra a tésztát és erőteljes mozdulatokkal mintázd meg a mintás sodrófával.
6. Sütőpapírral bélelj ki két sütőlemezt, helyezd rá a kekszeket és tedd vissza 10 percre a hűtőbe.
7. Melegítsd elő a sütőt 180°C fokra.
8. Vedd elő a sütőlemezeket a hűtőből és tedd be sülni a süteményeket.
9. Süsd készre őket 20 perc alatt, amíg éppen világosra nem sülnek.
Ajánlatos több adagban nyújtani a tésztát, mert kisebb darabbal könnyebb lesz dolgoznod. Ha nincs otthon sós vaj, a nyers tésztához adj kb. egy kiskanál finom szemcsés sót. Sótlan vajjal készítve kiváló alaptésztát fogsz kapni, amelyet bátran variálhatsz aromás őrölt fűszerekkel, mint pl.: vanília, fahéj, kardamom, gyömbér, fahéj stb. Gasztroajándéknak tökéletes csokis kekszet is készíthetsz belőle egyszerűen: a kekszek nem mintás felét mártsd vízgőz felett olvasztott, kevés étolajjal kevert csokoládéba és sütőpapíron hagyd megszáradni.
Leírás és Paraméterek
Csillag mintás nyeles sodrófa, tészta,fondant,keksz dekorálásához
Anyaga: fém és fa
A nyújtófa teljes mérete: 150 mm × 175 mm
A henger méretei:
- Szélessége: 140 mm
- Átmérője: 40 mm
Tisztításához használjunk kefét, amennyiben szükséges kevés vízzel és mosogatószerrel.
Fontos, hogy minden esetben alaposan szárítsuk meg.
Mosogatógépbe tilos a tisztítása!
Mintázáshoz karácsonyi sütirecept:
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
30 dkg sós vaj
Elkészítése:
1. Keverd habosra a cukrot a vajjal.
2. Adj hozzá lisztet és a robotgép segítségével/gyors kézmozdulatokkal gyúrj belőle egynemű tésztát.
3. Csomagold folpackba és tedd a hűtőbe minimum 1-2 órára.
4. Vedd ki a hűtőből a nyers tésztát.
5. Alaposan lisztezett felületen nyújtsd ki 2-3 milliméter vastagra a tésztát és erőteljes mozdulatokkal mintázd meg a mintás sodrófával.
6. Sütőpapírral bélelj ki két sütőlemezt, helyezd rá a kekszeket és tedd vissza 10 percre a hűtőbe.
7. Melegítsd elő a sütőt 180°C fokra.
8. Vedd elő a sütőlemezeket a hűtőből és tedd be sülni a süteményeket.
9. Süsd készre őket 20 perc alatt, amíg éppen világosra nem sülnek.
Ajánlatos több adagban nyújtani a tésztát, mert kisebb darabbal könnyebb lesz dolgoznod. Ha nincs otthon sós vaj, a nyers tésztához adj kb. egy kiskanál finom szemcsés sót. Sótlan vajjal készítve kiváló alaptésztát fogsz kapni, amelyet bátran variálhatsz aromás őrölt fűszerekkel, mint pl.: vanília, fahéj, kardamom, gyömbér, fahéj stb. Gasztroajándéknak tökéletes csokis kekszet is készíthetsz belőle egyszerűen: a kekszek nem mintás felét mártsd vízgőz felett olvasztott, kevés étolajjal kevert csokoládéba és sütőpapíron hagyd megszáradni.