Konyhai tippek
Aki csak teheti, nyáron sok időt tölt kint a szabadban. Egymást érik a kerti partik, összegyűlik a társaság, jönnek a rokonok, barátok. Ha házigazdaként nem kimerülni, hanem feltöltődni szeretnénk a sürgés-forgás közepette, akkor a sok fogás helyett érdemes csupán néhány bevált receptre koncentrálni.
Sok családban nem kérdés a karácsonyi menü, minden évben ott van az asztalon a halászlé, a töltött káposzta, a bejgli. Mások szeretnek újítani, vagy kedvére tenni egy-egy ételérzékeny, vegán vagy diétázó rokonnak. Mutatunk 4 olyan konyhai eszközt, ami nem hiányozhat az ünnepi konyhából, és hozzá néhány ötletet is a karácsonyi menühöz.
„Aki Márton napján libát nem eszik, egész éven át éhezik” - tartja a mondás. Azért, hogy senki ne maradjon éhen, összegyűjtöttük a legfinomabb libás ételeket. Azoknak, akik nagy lakomát csapnak, és szeretik a hagyományos ízeket, és azoknak is, akik kicsiben ünnepelnek, és szívesen kipróbálnak valami nem szokványosat.
Az ősz egyik slágerétele a ropogós bőrű, omlós húsú kacsasült, azonban sokan nem mernek nekiállni az otthoni sütésnek, félve attól, hogy túl száraz lesz a végeredmény. Pedig érdemes felvenni a házi receptgyűjteménybe a kacsát is, mert néhány tippet, tanácsot követve különleges fogás kerülhet az asztalra.