PALACSINTASÜTŐK
A palacsinta eredete a római korból származik. A lepényszerű tésztát kerek kövön vagy a legendárium szerint bronzpajzson sütötték. Nagyon fontos szerepet játszott a római légiók ellátásában, mert hosszabb ideig eltartható volt, amikor is még nem édes tölteléket használtak, hanem húsfélékkel fogyasztották.
Mára ez az édeskés tészta az egész világot meghódította.
Ez az étel hidegen, melegen, sósan, édesen, tejszínhabbal, sajtszósszal is kiváló.
A magyar szájnak leginkább a kakaós, lekváros, túró töltelékes a kedvence.
Nálunk két híressége is van, az egyik a hortobágyi húsos palacsinta, a másik ami igazi hungarikum lett a különleges Gundel-palacsinta.
Mára ez az édeskés tészta az egész világot meghódította.
Ez az étel hidegen, melegen, sósan, édesen, tejszínhabbal, sajtszósszal is kiváló.
A magyar szájnak leginkább a kakaós, lekváros, túró töltelékes a kedvence.
Nálunk két híressége is van, az egyik a hortobágyi húsos palacsinta, a másik ami igazi hungarikum lett a különleges Gundel-palacsinta.
Raktáron
7.990 Ft
5.590 Ft