Gesztenyevágó
Cikkszám: | FC482455 |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Gesztenyevágó a gesztenye egyenletes vágásához Penge kiváló minőségű, rozsdamentes acélból Sült gesztenye elkészítése: Gesztenyepüré - Tejszínhabos csábítás Hozzávalók: Elkészítése: |
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Szállítási díj: | 1.090 Ft |
|
Leírás
Gesztenyevágó a gesztenye egyenletes vágásához
Penge kiváló minőségű, rozsdamentes acélból
Éles penge a tiszta vágásokért és az egyenletes pörkölés érdekében
Könnyen kezelhető
Könnyen tisztítható kézzel
Hossza kb. 17,5 cm
Színe barna / ezüst
Br. súlya: 70 g
Sült gesztenye elkészítése:
A készítés előtti nap áztassuk be a gesztenyéinket egy kis vízbe. Másnap mindegyiknek a héját vágjuk be gesztenyevágóval. Egy kicsit még ezután is áztathatjuk, de nem feltétlen szükséges. A gesztenyéket tegyük egy alufóliával bélelt tepsibe, majd így a 200 fokos sütőbe. Kb. 20 percet kell sütni. Időnként azért rázogassuk meg a tepsit, hogy egyenletesen süljenek a gesztenyék. Ha letelt a 20 perc, vegyük ki őket.
Még melegen tálaljuk, és hagyjuk, hogy mindenki megpucolja magának a sajátját.
Gesztenyepüré - Tejszínhabos csábítás
Hozzávalók:
- 375 g pucolt, párolt gesztenye
- 300 ml tej
- 300 ml víz
- 40 g kristálycukor
- 75 ml víz
- 1 csipet só
- 1 db vaníliarúd
- 60 g olvasztott vaj
- 100 g natúr krémsajt
Elkészítése:
Mielőtt elkezdenénk, minden gesztenyébe vágjunk x-eket egy kicsi, éles késsel. Tegyük a gesztenyéket egy tepsibe, öntsük le vízzel, majd 40 percre tegyük a sütőbe párolni. Amíg még meleg, könnyen le tudjuk szedni a héját, és kiszedni a fehér belsejét. A meghámozott gesztenyéket egy lábasba tesszük, ráöntjük a tejet, a vizet, majd fedő alatt, egy vaníliarúd kikapart belsejével puhára főzzük. A főzési idő nagyban függ a gesztenye minőségétől, de kb. egy óra. Ha megfőtt, akkor cukorszirupot főzünk a cukorból, a sóból, és a vízből. Leszűrjük a folyadékot a gesztenyéről, majd hozzáadjuk a sajtot, az olvasztott vajat, és a cukorszirupot. Ezután turmixgépben pürésítjük a gesztenyét. Egy tálba szedjük, fóliával lefedjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.
Tejszínhabbal a tetején tálaljuk.
Leírás és Paraméterek
Gesztenyevágó a gesztenye egyenletes vágásához
Penge kiváló minőségű, rozsdamentes acélból
Éles penge a tiszta vágásokért és az egyenletes pörkölés érdekében
Könnyen kezelhető
Könnyen tisztítható kézzel
Hossza kb. 17,5 cm
Színe barna / ezüst
Br. súlya: 70 g
Sült gesztenye elkészítése:
A készítés előtti nap áztassuk be a gesztenyéinket egy kis vízbe. Másnap mindegyiknek a héját vágjuk be gesztenyevágóval. Egy kicsit még ezután is áztathatjuk, de nem feltétlen szükséges. A gesztenyéket tegyük egy alufóliával bélelt tepsibe, majd így a 200 fokos sütőbe. Kb. 20 percet kell sütni. Időnként azért rázogassuk meg a tepsit, hogy egyenletesen süljenek a gesztenyék. Ha letelt a 20 perc, vegyük ki őket.
Még melegen tálaljuk, és hagyjuk, hogy mindenki megpucolja magának a sajátját.
Gesztenyepüré - Tejszínhabos csábítás
Hozzávalók:
- 375 g pucolt, párolt gesztenye
- 300 ml tej
- 300 ml víz
- 40 g kristálycukor
- 75 ml víz
- 1 csipet só
- 1 db vaníliarúd
- 60 g olvasztott vaj
- 100 g natúr krémsajt
Elkészítése:
Mielőtt elkezdenénk, minden gesztenyébe vágjunk x-eket egy kicsi, éles késsel. Tegyük a gesztenyéket egy tepsibe, öntsük le vízzel, majd 40 percre tegyük a sütőbe párolni. Amíg még meleg, könnyen le tudjuk szedni a héját, és kiszedni a fehér belsejét. A meghámozott gesztenyéket egy lábasba tesszük, ráöntjük a tejet, a vizet, majd fedő alatt, egy vaníliarúd kikapart belsejével puhára főzzük. A főzési idő nagyban függ a gesztenye minőségétől, de kb. egy óra. Ha megfőtt, akkor cukorszirupot főzünk a cukorból, a sóból, és a vízből. Leszűrjük a folyadékot a gesztenyéről, majd hozzáadjuk a sajtot, az olvasztott vajat, és a cukorszirupot. Ezután turmixgépben pürésítjük a gesztenyét. Egy tálba szedjük, fóliával lefedjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.
Tejszínhabbal a tetején tálaljuk.